De tweede VPRO Tegenlicht PB MeetUp werd gehouden op 23-9-2014 in de Nieuwe Stad in Amersfoort. Het onderwerp ‘Gratis Geld” houdt de gemoederen aardig bezig. Het basisinkomen blijkt nog steeds controversieel te zijn, maar is aan een opmars bezig. Het was een zeer druk bezochte MeetUP. In april hebben we bij Permanent Beta een dag georganiseerd dat tegen dit onderwerp aanschuurt; “De Toekomst van werk…een verkenning”. Op ons blog tref je de 10 minuten presentaties van die dag aan die ook over werk en basisinkomen gaan.

Met elkaar hebben we eerst om 19uur de gehele uitzending gekeken. Je kunt deze hier of bekijk de trailer:

Na het gezamenlijk kijken nodigen we telkens drie inleiders uit om hun visie te geven over het onderwerp zodat we daarna aan de Toekomsttafels de dialoog met elkaar aan kunnen gaan.

Bekijk het uitgebreide verslag met de inleiders en interviews van bezoekers:

De eerste Inleider was Jimmy Mulder, student Kunstmatige Intelligentie:

De tweede inleider was Sjir Hoeijmakers, actief in D66 rond het onderwerp basisinkomen:

De derde inleider was Berend Watchus, schrijver, onderzoekend filosoof:

Op omroep Eva werd deze samenvatting uitgezonden:

Op onze MeetUP lees je nog wat commentaren en links naar websites. En gelukkig hebben we de foto’s nog 😉

Elke dinsdag na de uitzending van Tegenlicht op zondag organiseren Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman deze MeetUps. Je bent van harte welkom.

Wendy van der Hoorn, Bram Oosterhuis en Jeffrey Postma maken wekelijks verslag van deze MeetUps voor Omroep Eva en we mogen ze hier delen 😉 In dit blog lees je alles over de opzet van de MeetUps en de planning.