Nooit meer je OV chipkaart vergeten en nooit meer hoeven zoeken naar je kaart als de conducteur komt controleren. Tom van Oudenaarden kan nu leven in die luxe want hij heeft als eerste in Nederland zijn OV chipkaart IN zijn hand zitten. Hoe dat kan? Dat is allemaal het gevolg van jarenlang experimenteren op het gebied van implantables en biohacking.

In 2013 is Tom benaderd door Amal Graafstra, oprichter van het bedrijf Dangerousthings.com. Amal vertelde dat hij een RFID chip had laten ontwikkelen en vroeg Tom of hij in Nederland en de rest van Europa deze chips zou willen plaatsen bij mensen. Daar hoefde deze pionier en piercingspecialist niet lang over na te denken en implanteerde deze technologie gelijk ook in zijn eigen lichaam. Het ging hier om een implanteerbare RFID/NFC. Een glazen cilinder met daarin een NFC tag.

Maar de chip waar het nu om gaat is van een hele andere orde. De kwaliteit van de standaard NFC chip laat het niet toe om bijvoorbeeld je OV chipkaart erop te zetten dus ging Tom zelf aan de slag… Hij maakte een speciale chip op basis van de chip uit de OV chipkaart. Aan de buitenkant van de chip vormde hij een silicone laag zodat hij veilig in het lichaam geplaatst kan worden. In ieder geval dat is de overtuiging want het blijft natuurlijk een experiment. Deze chip dient als prototype en Tom is zelf proefpersoon van zijn eigen experiment.

Vind je het ook zo ongelofelijk?? Bekijk dan in deze korte filmpjes het resultaat van deze stoere actie.

Tom wil dit experiment heel graag verder brengen en is dan ook opzoek naar andere mensen die hem kunnen helpen met doorontwikkelen. Dus ben jij iemand die wel in is voor een avontuur? Neem dan contact op met Tom via INFO@PIERCINGUTRECHT.NL

Enige tijd geleden implanteerde Tom ook een chip bij een tiental mensen uit de PB community. Het filmpje van de implantatie bij Martijn Aslander vind je hier.