Door: Layla van Daalen

What’s New? Go Ayo?

Weinig energie hebben we allemaal wel eens. Ondanks dat ik zoveel mogelijk probeer gezond te eten, veel te sporten en te mediteren, heb ik wel eens van die dagen waarin ik te weinig energie heb en veel moe ben. Daar lijkt GoAyo een oplossing voor te zijn. Dankzij Brainfitness ligt deze gadget nu in het Permanent Future Lab in Utrecht (Seats2meet) en Amsterdam (VondelCs) en heb ik deze uiteraard uitgebreid getest. Zie hieronder mijn bevindingen.

 

What’s Next? Nooit meer zonder energie… 

GoAyo is de eerste slimme lichttherapie wearable dat gebruik maakt van blauw licht en slimme algoritmes. Doordat het blauwe licht in je ogen schijnt en de app voor je bijhoudt wanneer je het beste deze bril kan opzetten, ‘Synchroniseer je met de Ayo jouw biologische klok met de levensstijl die jij wil zodat je optimaal kan functioneren.’ aldus te lezen op de website van Brainfitnes.nl

en al je data in één app.

Om gebruik te maken van de GoAyo dien je een app te installeren en een account aan te maken. Dit is gratis…al hoewel niet helemaal gratis want gegevens zijn goud waard voor de bedrijven. En de vraag is waar deze gegevens naar toe gaan.

Nu lijkt dit allemaal nog mee te vallen, we hebben toch niets te verbergen?. Maar wat als deze gegevens belangrijk gaan worden, bijvoorbeeld voor je zorgverzekering. Zolang ik gezond ben lijkt me dat geen probleem, maar mijn gezondheid hangt nu wel af van deze app. Ik heb al een aantal keer gehad dat de server niet goed werkte en dat ik geen connectie had. De app geeft aan ik mijn sessies niet heb afgerond, maar weet niet dat ik hiervan ben gaan mediteren zonder technologie…incomplete en incorrecte informatie voor de verzekeraar…Iets om over na te denken!