Gisteren vond in sterrenwacht en museum Sonnenborgh, Utrecht de zeventiende editie plaats van KIJK Live! Een fotoverslag.

Van een interview op het podium over de toekomst van de tank gingen we door naar een praatje over wolken. En van buitenaards leven naar een wel heel doordachte Sinterklaas-surprise. Deze mix aan intrigerende onderwerpen maakte ook de zeventiende editie van KIJK Live! tot een geslaagde avond, al zeggen we het zelf. Genoeg fotomomentjes dienden zich aan en hier maakte Erik de Klein goed gebruik van; hieronder een selectie!

Zoals je in KIJK 12/2015 kunt lezen heeft Rusland een spiksplinternieuwe tank gepresenteerd. Dit terwijl NAVO-landen juist geschrapt hebben in deze pantservoertuigen. Maakt de tank zijn comeback? Hoofdredacteur Inge Fraters nam een interview af met strategisch analyst kolonel Ludy de Vos om het antwoord te achterhalen.   

Wolken zijn klimaatvoorspellers behoorlijk tot last. Waarom? Dit legde Stephan de Roode (TU Delft Climate Institute) uit, een wolkenwetenschapper die het probleem samen met zijn collega’s probeert op te lossen.

Elke editie van ons evenement testen we de wetenschappelijke en technologische kennis van ons publiek met een heuse pubquiz.

Zijn wij alleen in het heelal? Met deze intrigerende vraag mag sterrenkundige Lucas Ellerbroek zich bezig houden. En over dit onderwerp wilden wij natuurlijk ook veel meer te weten komen. (In KIJK 10/2015 meer over leven op verre planeten.)

Surprise

Van huis- tuin en keukenspulletjes maakt MacGyver-wetenschappers Rolf Hut met het grootste gemak een nuttig of leuk apparaat. Hij toonde een aantal van zijn knutselwerken, waaronder een briljante Sinterklaas-surprise.

Meer foto’s bekijken? Dat kan hier!

Deze editie van KIJK Live! was de laatste van dit jaar, maar in 2016 kun je (weer) van de partij zijn. Houd deze website van KIJK in de gaten voor tijd en locatie.

KIJK Live! kwam tot stand in samenwerking met Permanent Beta en Martijn Aslander.