Verschillende gadgets en devices maken het leven een stuk makkelijker en inzichtelijker. Of het nu de Quantified Self devices zijn die je helpen met je voedings- of slaappatroon inzichtelijk te maken of apps die je helpen met de weg te vinden of een smartphone waar niemand meer buiten kan. Stuk voor stuk technisch vernuft waar steeds weer aangesleuteld wordt om het beter te maken.

Wat we in dit geweld weleens over het hoofd kunnen zien is de belangrijkste gadget die we hebben, onze stem. Het is een technisch vernuft dat je via training kan verbeteren. Waarom slaat je stem soms op het verkeerde moment over of piept en kraakt hij? Waarom klinkt je stem niet altijd zoals je gewend bent? Waarom praat je ineens zo snel? Het blijkt dat de meeste mensen hun belangrijkste gadget niet altijd onder controle hebben terwijl je er wel van afhankelijk bent.

In de MeetUp ‘Je stem, je gadget’ van Maanwilla kregen we inzicht en werd ons geleerd hoe we onze stem beter konden gebruiken. Wij zijn allemaal afhankelijk van de eerste indruk en dan kan je je stem beter maar onder controle hebben. Alle oefeningen die we deden waren leuk en vermakelijk en hadden direct nut. Dit schreeuwt om een vervolg dit najaar.

De video komt binnenkort online!