Je bent een twintiger. Je hebt nog steeds de energie van een twintiger. Of je bent op zijn minst ooit een twintiger geweest. Een jonge hond met de wereld aan je voeten. Vol met wilde ideeën, artistieke plannen en kunstzinnige hersenspinsels. Heb je ooit een van je dromen nagejaagd? Geëxperimenteerd met vernieuwing. Ontdekt en gedaan waar je blij van wordt. Misschien wel voor jezelf begonnen..

Ja? Wat heeft je doen besluiten er voor te gaan?

Niet? Wat houd je tegen?

“Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect” — Mark Twain

Enter Kevin
Ik ben Kevin Weijers. Twee jaar geleden werkte ik als veiligheidsadviseur voor de overheid. Elke dag was globaal hetzelfde. Ik verwerkte 150 emails, ging naar 3 overleggen, en tussendoor probeerde ik mijn echte werk te doen: De wereld een stukje veiliger te maken.

Na het overlijden van een voor mij bijzonder persoon, stelde ik mezelf de vraag: “Als ik 80 mag worden, wat hebben anderen dan gemerkt van wat ik heb gedaan?” Ik zag mezelf als een ster in het beantwoorden van email. Een legende in het bijwonen van overleggen. En misschien zelfs een expert in het schrijven van beleidsplannen.

Wat hebben anderen gemerkt van mijn inspanningen? Triest, maar waar. Te weinig.

Dus na zes jaar ambtenaarschap, heb ik op 1 februari 2014, mijn baan opgezegd.

‘Goed, wat doe jij?’
Stel je me nu de vraag der vragen — Wat doe jij? Vind ik het lastig een antwoord te geven. Vaak kom ik niet verder dan ‘een creatieve marketeer’. Ik weet niet of het helemaal waar is, maar het dekt een stukje van de lading. Ik vertel namelijk verhalen.

Sinds kort kan ik ook ‘wereldreiziger’, ‘schrijver’ of ‘international keynote speaker’ antwoorden. Waarom? Twee maanden geleden, is mijn nieuwe challenge gestart:

Om wereldwijd bij 80 verschillende bedrijven te werken.

De wereld rond in 80 experimenten
Iedereen die ‘Nooit af’ van Martijn en Erwin leest, weet dat we meer en meer leven in een wereld van overvloed. Voedsel. Water. Onderdak. Elektriciteit. In de Westerse wereld zijn we grotendeels voorzien in deze basisbehoeften.

Daarom heb ik sinds een aantal maanden een aanname. Eentje die niet door veel anderen wordt gedeeld. En het daarom waard is getest te worden. Namelijk dat de wereld rondreizen niet heel duur hoeft te zijn.

Ik geloof dat als ik deel waar ik genoeg van heb — mijn creativiteit. En bedrijven help hun verhalen op een simpele, heldere en elegante manier te vertellen. Dat is wat marketing voor mij is. Zij misschien met mij willen delen waar zij genoeg van hebben: Eten en een slaapplek.

Met deze challenge wil ik twee dingen combineren waar ik op dit moment heel veel energie van krijg: Experimenteren met creativiteit en de wereld rondreizen.

En zo is Around the World in 80 Experiments geboren.

Lachen, leren en ontdekken
Naast het toevoegen van waarde, is het doel lol te hebben met de mensen die ik onderweg ontmoet. Ongetwijfeld hebben zij andere inzichten, ideeën en percepties. Van elkaar leren gaat daarom bijna vanzelf.

Wat er verder gaat gebeuren? Behalve dat ik het vertrouwen heb dat ik het gaandeweg wel uitvogel, weet ik het niet. Ik kan het niet weten.

Daarom ben ik nu in Singapore. En deze week aan de slag op de marketing afdeling van een professionele voetbalclub. Om te ontdekken wat er gebeurt als je najaagt waar je blij van wordt…

Reis je met me mee?

Kevin

###
Kevin is een creatieve marketeer. Hij ruilt zijn ideeën voor eten en onderdak om wereldwijd bij 80 verschillende bedrijven, organisaties, goede doelen en merken te werken.

Meer informatie over de challenge van Kevin vind je op www.aroundtheworldin80experiments.com

Linken via social media, aanmelden voor Kevin’s nieuwsbrief of een bericht sturen, kan hier